Veelgestelde vragen

Voor werknemers

Inschrijven kan via de website of bij de vestiging. Neem in dat geval eerst contact op met de vestiging om een afspraak te maken. Neem in dat geval je CV en een geldig legitimatiebewijs mee.

Dit leggen we u graag persoonlijk uit, omdat er verschillende werkwijzen in verschillende branches gehanteerd worden.

Op de laatste werkdag van de week wordt je urenbon geaccordeerd door je opdrachtgever. Vervolgens kun je deze urenbon d.m.v. een foto en/of per post doorsturen naar je contactpersoon van de vestiging.

Je hebt bij De Uitlener de keuze uit een wekelijkse, vier wekelijkse of maandelijkse uitbetaling van je salaris.

Je brengt je opdrachtgever én De Uitlener voor aanvang van je werktijd op de hoogte dat je ziek bent. Vervolgens hou je ons dagelijks op de hoogte van je herstel.

Eén dag voordat je begint met werken meld je bij je opdrachtgever én bij De Uitlener dat je beter bent.

Voor een vrije dag kan men een opgebouwde reservering opnemen. Na akkoord van je opdrachtgever én De Uitlener kun je deze uren uitbetaald krijgen. Als er nog geen reserveringen zijn opgebouwd of ze zijn al opgebruikt, kan er alleen onbetaald verlof worden opgenomen.

De reserveringsuren staan op het loonstrookje vermeld.

Ieder jaar in januari worden de jaaropgaven verstrekt. Bewaar deze goed, deze moet worden overlegd met de belastingdienst.

Via het stiPP (stichting Pensioenfonds voor Personeelsdienstens) hebben uitzendkrachten recht op pensioen. Er zijn diverse regelingen, afhankelijk van de fase (fase A, B of C) waarin je je bevindt. Meer informatie is te vinden op de website van stiPP: www.stippensioen.nl.

De Uitlener werkt met de ABU (Algemene Bond voor Uitzendondernemingen) cao. De cao is op de website te downloaden.

Voor werkgevers

De Uitlener werkt met een all-in uurtarief. Dit houdt in dat u een vaste prijs per uur betaald en er verder geen onverwachte kosten voor uw rekening komen. Het all-in uurtarief kan wel variëren per medewerker, dit heeft te maken met de werkervaring en de functie van de medewerker.

Dit is mogelijk. De Uitlener heeft een groot aantal medewerkers met een VCA-certificaat. Daarnaast biedt De Uitlener haar medewerkers de mogelijkheid om een VCA-certificaat te halen. Geef in dat geval vóór aanvang van de werkzaamheden bij uw contactpersoon aan dat u alleen VCA gecertificeerde uitzendkrachten wilt voor uw project(en).

Onze uitzendkrachten zijn voorzien van handgereedschap, elektrisch gereedschap en de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarbij is al het gereedschap van onze monteurs is gekeurd.

Ja, De Uitlener werkt samen met één van Nederlands grootste backoffice partners, Pay for People. Zij zijn de juridische werkgever van onze werknemers en hebben alle benodigde certificeringen. Tevens zorgen zij ervoor dat er ten alle tijden toezicht wordt gehouden op onze werkwijze en het handhaven van alle hiervoor geldende richtlijnen.

De Uitlener werkt over het algemeen uitsluitend met Nederlandse monteurs. Daarnaast heeft De Uitlener ook een netwerk van monteurs in Duitsland omdat dit voor sommige van onze opdrachtgevers de voorkeur heeft.

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijft u elke week op de hoogte van ons actuele personeelsaanbod.